EURÓPA a VÍZI KATASZTRÓFA küszöbén áll, de ENERGIAHIÁNY is van !
2023. február 23. írta: Mandala75

EURÓPA a VÍZI KATASZTRÓFA küszöbén áll, de ENERGIAHIÁNY is van !

EURÓPA a VÍZI KATASZTRÓFA küszöbén áll, de ENERGIAHIÁNY is van !

A Geophysical folyóiratban megjelent új tanulmány szerint Európa a szárazság miatt már alig rendelkezik talajvízzel. A folyamat pedig minden nyáron súlyosbodik.

Az elmúlt nyáron is megtapasztalt szárazság figyelmeztető jel volt, nem az első és nem is az utolsó. Kontinensünk a vízi katasztrófa küszöbén áll, mivel a talajvízkészletek kiapadnak, ami a mezőgazdaság és az energiaszektor nehézségeihez vezet – írta meg az Independent.

Már 2018 és 2019 nyarán is súlyos vízhiány volt Közép-Európában. Azóta a mérések szerint nem történt komoly talajvízszint-emelkedés. A súlyos aszály hatása, hogy károsodnak a természetes élőhelyek, döcög a mezőgazdasági termelés, és jelentős az energiahiány.

A francia atomerőművekben nincs elég hűtővíz, a villamos energia termelése akadozik, a vízerőművek is komoly gondokkal küzdenek.

https://index.hu/tudomany/2023/01/29/viz-szarazsag-atom-eromu-vizhiany/?fbclid=IwAR1losm-J9GIFtKurd535FotGeo1-7xG_GaEUYR9qbrpxdPZxonfGlkxpCg

A bejegyzés trackback címe:

https://vizgazdalkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr9518056726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása